Paprykowe kotleciki szu szu

Paprykowe kotleciki szu szu

Paprykowe kotleciki szu szu

Paprykowe kotleciki szu szu Soczyste i mięciutkie w środku, a zarazem chrupiące i pięknie rumiane z zewnątrz kąski z kurczaka, smażone w aromatycznym cieście. Przepyszne!     Składniki: 2 filety z kurczaka 3 żółtka 3 łyżki oleju 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżeczki słodkiej papryki po 1/4 łyżeczki pieprzu i ostrej papryki olej do smażenia     *** Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości pla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.