Paprykowe kotleciki szu szu Soczyste i mięciutkie w środku, a zarazem chrupiące i pięknie rumiane z zewnątrz kąski z kurczaka, smażone w aromatycznym cieście. Przepyszne! Składniki: 2 filety z kurczaka 3 żółtka 3 łyżki oleju 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżeczki słodkiej papryki po 1/4 łyżeczki pieprzu i ostrej papryki olej do smażenia *** Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości pla... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...