Orzechowiec gotowany Rewelacyjne połączenia dwóch na pozór różnych ciast: sernika gotowanego i orzechowca, czyli delikatne miodowe blaty, przełożone pyszną masą serową. Po nocy w lodówce ciasto mięknie, a smaki świetnie się ze sobą łączą i ciacho jest naprawdę pyszne. Polecam wypróbować! Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 200g masła lub margaryny 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżki miodu 150g cukru Masa orzechowa: 250g orzechów włoskich 100g cukru 100g masła lub margar... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...