Kurczak w panierce jogurtowo-sezamowej Fajny pomysł na soczyste i kruche kotleciki drobiowe w pysznej, rumianej panierce. Szybkie i proste w przygotowaniu, na pewno zasmakują całej rodzince! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 100g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki przyprawy do kurczaka (u mnie złocista) 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki sezamu (u mnie biały i czarny) olej do smażenia *** Filety z kurczaka kroimy na dość cienkie plastry **... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...