Przepis na : obiad
Klopsiki z fasolką po bolońsku Rewelacyjne danie jednogarnkowe, idealne na ciepłe dni. Polecam! Składniki: 500g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej) Klopsiki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra mąka do obtoczenia klopsików olej do smażenia Sos: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1/3 szklanki bulionu sól, pieprz, cukier, ulubione zioła 2 łyżki siekanego koperku &nbs... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...