Fasolka po hiszpańsku

Fasolka po hiszpańsku

Fasolka po hiszpańsku

Fasolka po hiszpańsku     Składniki: 500g fasolki Jaś karłowy ok 300g hiszpańskiej kiełbasy chorizo 1 cebula 3 papryki (najlepiej w różnych kolorach) ok 3 litry bulionu 1 puszka krojonych pomidorów Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, cukier kilka listków bazylii, liść laurowy, ziele angielskie     *** Fasolkę przekładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na około 12 godzin do napęcznienia *** *** Po tym czasie fasolkę odcedzamy, zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i dwie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.