Dorsz w sosie serowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Mięsista, rumiana i delikatna rybka zanurzona w kremowym sosie z pysznymi dodatkami. Aromatyczne i bardzo szybkie w przygotowaniu danie obiadowe, które możemy podać z ryżem, makaronem lub ziemniaczkami. Palce lizać! Składniki: 350g polędwicy z dorsza sól, pieprz cytrynowy, kurkuma, gałka muszkatołowa pół szklanki mąki do obtoczenia ryby olej do smażenia garść orzechów włoskich 200g szpinaku 100g żółtego sera np gouda 50g sera pleśniowego ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...