Przepis na : obiad
Dorsz w cieście czosnkowo-musztardowym Pyszna propozycja dla miłośników smażonej ryby, z dodatkową nutą wyrazistych smaków. Podstawą tego dania jest pyszne, chrupiące ciasto, które otula delikatny filet z dorsza. Całość tworzy sycące i aromatyczne danie, które świetnie smakuje na gorąco, prosto z patelni. Składniki: ok 300g filetów z dorsza sól, pieprz olej do smażenia Ciasto: 1 jajko pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mleka 1 łyżeczka musztardy 2 przeciśnięte ząbki c... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...