Cześć Jak Wam minął tydzień? Mi pracowicie. Głównie w kuchni i na sprzątaniu. W tym roku dość dobrze obrodziły u mnie w ogródku czerwone porzeczki, więc często ostatnio gotuję kompot z tych owoców. Kompot porzeczkowy Przygotuj wagę kuchenną, miarkę kuchenną, garnek, sitko. Przygotuj składniki: 150-200 g czerwonych porzeczek, 1,5-2 l wody, cukier lub miód do smaku. Porzeczki przebierz, pozrywaj z gałązek i dokładnie umyj na sitku. Oczyszczone owoce przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj przez 20-30 minut. W t... czytaj dalej...
Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.