Przepis na : obiad
Dla miłośników kuchni włoskiej, którym przejadło się już spaghetti bolognese lub neapolitańskie przedstawiam przepis na domowe spaghetti carbonara. Bardzo smaczne i zarazem proste oraz szybkie w przygotowaniu. Idealnie nadaje się na obiad oraz kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300-350 gram wędzonego boczku 1 opakowanie makaronu do spaghetti (500 gram) 200 ml śmietany 30% 2 jajka 1 cebula ser żółty np. mozarella a najlepiej parmezan przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz natk... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...