Placki z piersi kurczaka i włoszczyzny

Placki z piersi kurczaka i włoszczyzny

Placki z piersi kurczaka i włoszczyzny

Przepis na : obiad

Placki z piersi kurczaka i włoszczyzny to świetny pomysł obiad lub imprezową ciepłą przystawkę. Delikatne i soczyste. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Z podstawowych składników. Wyśmienicie smakują podane z domowym sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 duża pierś z kurczaka u mnie ok 400 gram 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny w paski 3 jajka 5-6 łyżek mąki pszennej. u mnie 5 łyżek wystarczyło 100 gram sera żółtego w kawałku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.