Kluski „Lenioszki” Leniwe

Kluski „Lenioszki” Leniwe

Kluski „Lenioszki” Leniwe

Przepis na : obiad

Kluski lenioszki to jeden z tych smaków które uwielbiam i do których lubię wracać. Wspaniałe delikatne, mięciutkie kluseczki najlepiej smakują polane masełkiem i oprószone cukrem. Smakują wyśmienicie zarówno świeżo ugotowane jak i później podsmażone w wersji na chrupko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 ugotowane duże ziemniaki 500 gram twarogu półtłustego 3 jajka mąka pszenna ( u mnie 3 szklanki plus dodatkowo do oprószenia stolnicy, można dać więcej mąki, wszystko zależy od ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog kulinarny S9.PL

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.