Przepis na : kolacja
Kluski lenioszki to jeden z tych smaków które uwielbiam i do których lubię wracać. Wspaniałe delikatne, mięciutkie kluseczki najlepiej smakują polane masełkiem i oprószone cukrem. Smakują wyśmienicie zarówno świeżo ugotowane jak i później podsmażone w wersji na chrupko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 ugotowane duże ziemniaki 500 gram twarogu półtłustego 3 jajka mąka pszenna ( u mnie 3 szklanki plus dodatkowo do oprószenia stolnicy, można dać więcej mąki, wszystko zależy od ko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...