Nie pamiętam zupy szczawiowej z rodzinnego domu. Pamiętam za to szczaw, który wystawał zza płotu sąsiada i idąc z koleżanką powłóczyć się po wsi, zrywałyśmy po kilka listków i szłyśmy w wiosennym słońcu przed siebie. W czasach współczesnych honor zupy szczawiowej ratuje moja teściowa. Dzieci uwielbiają! Jak Hania była mała, mówiła, że u babci jadła zupę SZCZADIOWĄ. Nie wyprowadzaliśmy jej z błędu, a wręcz przeciwnie. Sami wprowadziliśmy tę nazwę do naszego słownika. Podobnie jak pompocik, pasgestii, parsk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...