Przepis na : obiad
Powiecie zwyczajna zupa, ze każdy wie jak ją ugotować. Ale każdy z nas ma na nią swój jeden, jedyny sprawdzony sposób, a ze klasyka to co... klasyka nigdy nie jest nudna, tak jak ta zupa z domowych, kiszonych ogórków, jedna z naszych ulubionych. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Mmmmmm mniam mniam :)Om nom nom om….. (itd. Bez końca :P )Coś pięknego i pysznego…. !!!Gotowanie to chyba jedna, jak dla mnie z najbardziej wybitnych ludzkich pasji.Łączy w sobie wiele dziedzin i umiejętności. Sztuka artystyczna, zaangażowanie, kreatywność, magia zmysłów… ojej mogę tak bez końca.Pozdrawiam i zapraszam do grona obserwatorów :)www.claudittemisscooking.blogspot.com
Nigdy nie podsmażałam ogórków do ogórkowej. Następnym razem spróbuję :)
ja też musze przetestować to podsmażanie, bo nigdy tego nie robiłam:) pomysł świetny!
mnie nauczyła tak mama i wydaje mi się ze zupa jest smaczniejsza.