Przepis na : obiad
Kolejna propozycja na wielkanocny obiad, czyli szynka długopieczona w rękawie w marynacie musztardowej. Pyszna, krucha i pachnąca szynka, która może być zarówno na obiad jak i po wystygnięciu jako wędlina na kolacje. Taka szynka jest idealna zarówno na Wielkanoc jak i od święta. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Pyszne "mięcho", kasza gryczana i kiszone ogórki- czego chcieć więcej!
Tylko ja poproszę z inną kaszą;-) I wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet, kobieto:-)
Dziękuję za inspirację! Skorzystałam dzisiaj z przepisu, z pewnymi modyfikacjami: zrobiłam trochę cieńszy sos, doprawiłam hojnie gałką muszkatołową, nie bawiłam się w żadne rękawy tylko od razu wszystko dałam do naczynia żaroodpornego (z przykryciem), dodałam marchewkę i jabłko pokrojone na ósemki (cebulę też). Mięso (schab) marynowałam w czubrzycy. Wyszło obłędnie pyszne! Może ciut za dużo miodu, ale to też tak na oko lałam. Podałam z ryżem i białym winem, choć wydaje mi się, że do popicia najlepszy byłby cydr :) Pozdrawiam