Szynka w marynacie miodowo-musztardowej

Szynka w marynacie miodowo-musztardowej

Szynka w marynacie miodowo-musztardowej

Przepis na : obiad

Kolejna propozycja na wielkanocny obiad, czyli szynka długopieczona w rękawie w marynacie musztardowej. Pyszna, krucha i pachnąca szynka, która może być zarówno na obiad jak i po wystygnięciu jako wędlina na kolacje. Taka szynka  jest idealna  zarówno na Wielkanoc jak i od święta. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Olimpia Davies, 7 marca 2013 17:44:40

Świetny przepis i pomysł na domową wędlinę:-)

Galantyna, 7 marca 2013 20:45:52

Pyszne "mięcho", kasza gryczana i kiszone ogórki- czego chcieć więcej!

Dietetycznie. Moja rzeczywistość., 7 marca 2013 21:25:04

genialna marynata ;)

Amorek, 7 marca 2013 21:49:55

Świetnie wygląda.Bedę musiała przez weekend spróbować :)

Justyna Bąk, 7 marca 2013 22:00:28

bardzo lubię tak zrobioną szynkę:) pycha:)

Bernadeta, 7 marca 2013 22:30:17

dziekuje bardzo.

Bernadeta, 7 marca 2013 22:31:55

dziękuję, to połączenie faktycznie jest boskie.

Bernadeta, 7 marca 2013 22:33:09

dziekuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 7 marca 2013 22:34:04

dziekuje, miły komentarz.

Bernadeta, 7 marca 2013 22:34:41

dziękuję. pozdrawiam.

Marzena, 8 marca 2013 10:22:40

Tylko ja poproszę z inną kaszą;-) I wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet, kobieto:-)

Antenka, 8 marca 2013 10:47:14

lubię ta marynatę:) mięsko wychodzi pyszne!

Izaa, 9 marca 2013 09:32:59

świetnie wygląda, takie domowe mięsko to jest to

Bernadeta, 12 marca 2013 00:51:27

dziekuje bardzo z życzenia pozdrawiam.

Bernadeta, 12 marca 2013 00:51:45

tak i kruche.

Bernadeta, 12 marca 2013 00:52:08

tak, na ciepło i na zimno jako wędlina.

Francuzica, 23 lutego 2014 20:52:34

Dziękuję za inspirację! Skorzystałam dzisiaj z przepisu, z pewnymi modyfikacjami: zrobiłam trochę cieńszy sos, doprawiłam hojnie gałką muszkatołową, nie bawiłam się w żadne rękawy tylko od razu wszystko dałam do naczynia żaroodpornego (z przykryciem), dodałam marchewkę i jabłko pokrojone na ósemki (cebulę też). Mięso (schab) marynowałam w czubrzycy. Wyszło obłędnie pyszne! Może ciut za dużo miodu, ale to też tak na oko lałam. Podałam z ryżem i białym winem, choć wydaje mi się, że do popicia najlepszy byłby cydr :) Pozdrawiam

Bernadeta, 23 lutego 2014 23:21:51

niezmiernie mi miło;) ciesze sie ze smakowało, pozdrawiam.