Suflet z wędzonym łososiem i gorgonzolą

Suflet z wędzonym łososiem i gorgonzolą

Suflet z wędzonym łososiem i gorgonzolą

Przepis na : śniadanie

Myślałam że zrobienie sufletu to trudna sztuka, dlatego tak długo broniłam się przed zrobieniem chociażby jednego i to najprostszego. Tym razem postanowiłam wziąć byka za rogi, przeczytałam kilka przepisów i pomyślałam czemu nie połączyć w jednym daniu puszystego sufletu z ostrym serem i wędzonym łosiem MOWI. I tak zrobiłam swój pierwszy suflet. To znaczy najpierw zrobiłam zwykły, prosty podstawowy suflet, a gdy okazało się wyszedł idealnie to dodałam do niego to i owo.. dzięki temu zyskałam pyszne wytrawne śn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.