Suflet z wędzonym łososiem i gorgonzolą

Suflet z wędzonym łososiem i gorgonzolą

Suflet z wędzonym łososiem i gorgonzolą

Przepis na : śniadanie

Myślałam że zrobienie sufletu to trudna sztuka, dlatego tak długo broniłam się przed zrobieniem chociażby jednego i to najprostszego. Tym razem postanowiłam wziąć byka za rogi, przeczytałam kilka przepisów i pomyślałam czemu nie połączyć w jednym daniu puszystego sufletu z ostrym serem i wędzonym łosiem MOWI. I tak zrobiłam swój pierwszy suflet. To znaczy najpierw zrobiłam zwykły, prosty podstawowy suflet, a gdy okazało się wyszedł idealnie to dodałam do niego to i owo.. dzięki temu zyskałam pyszne wytrawne śn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...