Przepis na : obiad
Dzisiaj propozycja na jedno z ulubionych fast-foodowych dań Polaków, czyli małe kawałeczki kurczaka w chrupiącej panierce. Krótko mówiąc nuggetsy. Robiłam już kilka wersji takich kurczaków, ale nigdy w wersji bezglutenowej. Teraz przyszedł czas i na taką. Metodą prób i błędów udało mi się wykoncypować całkiem dobre ciasto, które po usmażeniu daje efekt chrupiącej skórki na kurczaku, do tego jest aromatyczne i ma ładny kolor. Dodam że te małe kawałeczki zostały przetestowane na dwóch nieletnich głodomorach i... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...