Przepis na : kolacja
Jesień to czas na ciepłe i syte kolacje. Co powiecie na smażoną kaszankę z patelni z jajkami? Prosta i szybka kolacja. Wystarczy podsmażyć kaszankę, wbić do niej jajka, usmażyć tak by tyle jeszcze płynne i podać prosto z patelni z ulubionym chlebem. Wiejsko, swojsko, prosto i pysznie. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...