Przepis na : obiad
W mojej rodzinie faszerowane drobiu nie jest popularne, szczególnie przy użyciu kaszy czy wątróbki. Zresztą przekonałam się, że gdy wielu osób pytam się jaki to jest “kurczak po polsku” to mało kto wie, że to właśnie kurczak faszerowany masa z podrobów. Dlatego gdy kupiłam kaczkę postanowiłam przygotować ją inaczej niż zazwyczaj i nawiązać do naszej tradycyjnej kuchni czyli upiec ją z farszem. Nadziałam ją kaszą gryczaną, pieczarkami i wątróbką. Nie dość, że kaczka wyszła pyszna to jeszcze zdecydowanie bardzie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...