Przepis na : śniadanie
Jajecznica z rydzami to jest coś o czym marzyłam od kilku sezonowych grzybowych. Jadłam ja zaledwie kilka razy w życiu, gdy tata wracał z grzybobrania bogatszy o wiaderko rydzów i był to najlepszy posiłek następnego dnia. Dlatego gdy wróciliśmy z Wierchomli to część grzybów przeznaczyłam od razu na pyszne weekendowe śniadanie, czyli najlepszą jajecznicę z rydzami. Robi się ją tak samo jak każdą inną, ale najważniejsze by dobrze oczyścić grzyby i część małych kapeluszy usmażyć w całości. Danie zyskuje wtedy n...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...