Tym razem smaki bałkańskie: kurczak ajvar. Ajvar to warzywna pasta pochodząca z kuchni serbskiej i robiona z bakłażanów, papryki, czosnku i octu. Jako marynata do kurczaka nadaje mięsu świetny smak! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2023\/03\/kurczak-ajvar-2-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2023\/03\/kurczak-ajvar-2-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2023\/03\/kurczak-ajvar-2-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["4 filety ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...