Wilgotne muffiny z tartym jabłkiem z żurawiną

Wilgotne muffiny z tartym  jabłkiem z żurawiną

Wilgotne muffiny z tartym jabłkiem z żurawiną

Przepis na : śniadanie

M iękkie, wilgotne muffiny z jabłkiem i żurawiną. Świetne na śniadanie, drugie śniadanie lub jako deser.  Na 12 sztuk Piekarnik 190 stopni C. Składniki: 100 gram mąki owsianej i gryczanej 50 gram mąki jaglanej 50 gram mąki lnianej lub mielonego siemienia 2 soczyste jabłka  garść suszonej żurawiny  1 łyżka posiekanych orzechów włoskich ( opcjonalnie) po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody 3 pełne łyżki miodu  100 ml oleju 150 ml mleka roślinnego ( najlepiej owsiane, migdałowe) S uche składn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję