Kurczak zagrodowy w ziołach prowansalskich z pieczoną dynią

Kurczak zagrodowy w ziołach prowansalskich z pieczoną dynią

Kurczak zagrodowy w ziołach prowansalskich z pieczoną dynią

Przepis na : obiad

Zaletą tego dania jest to, że wszystko wkładamy do piekarnika i przez 1,5 godziny mamy wolne. Nam zastaje tylko wyłożenie na talerze dania. Przygotowanie to kwestia 10 minut. Kurczak zamarynowany w ziołach prowansalskich z dynią piżmową pieką się razem  w piekarniku. 1 kurczak zagrodowy 3 łyżeczki ziół prowansalskich ( lub własna kompozycja: rozmaryn, tymianek, cząber, szałwia) 2 łyżeczki soli olej rzepakowy do natarcia mięsa czosnek 2 ząbki skórka z cytryny ok 1 łyżeczki dynia piżmowa szczypta cynamon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.