Kiszone pomidory

Kiszone pomidory

Kiszone pomidory

Nigdy nie robiłam kiszonek. Wybaczcie, ale zajmują dużo czasu, a te w sklepach są tanie, dobre i dostępne cały rok. Na próbę zrobilam kiszone pomidory, bo takich w sklepie nie widziałam,  na bazarach też nie.  Przejrzałam przepisy ze stronach ukraińskich i polskich. Wybrałam standarodwy przepis, jaki przewija sie we wszystkich blogach.  Nie wiem czy wyjdą, bo kiedy żmudnie wybierałam pomidorki ( aby były całe, twarde a ogonki nie dziurawły owoców) właścicielka straganu kłóciła się ze swoją pracownicą,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.