Chleb żytni na własnym zakwasie
Chleb żytni na własnym zakwasie
Przepis na : kolacja
W moim domu chleb piecze mąż. Z całą swoją wiedzą i doświadczeniem podzielił się z Wami w poście poniżej. Zapraszam na prawdziwy chleb. Pieczenie chleba na zakwasie bez drożdży składa się z kilku etapów: -zakwas -zaczyn -wyrabianie -wyrastanie i pieczenie Zakwas Zakwas robimy na 3, 4 dni przed pieczeniem chleba. Do naczynia (podłużnego w kształcie szklanki) wsypujemy 40 g mąki (najlepiej razowej typu 1700 do 2000) i dolewamy 40 ml wody. Mieszamy drewnianą łyżką (zakwas nie mo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AZgotuj!
Autor
AZgotuj
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, jabłka, ciasto naleśnikowe, śniadania, chleb na zakwasie, kolacja, bez pieczenia, chleb na drożdżach , chleb mieszany, chleb razowy, ciasta z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z AZgotuj!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję