Zupa krem z brokułów z rukolą
Zupa krem z brokułów z rukolą
250 g brokuł garść rukoli 5 listków bazylii 1 duża cebula ząbek czosnku olej rzepakowy sól i pieprz Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć nie rumieniąc. Dodać rukolę i dusić do momentu, aż liście zmiękną. Brokuł dwukrotnie zagotować w wodzie i wylać ją za każdym razem. Za trzecim razem brokuł ugotować. Do wody z brokułem dodać rukolę z cebulką i listki bazylii, zagotować. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków
Autor
Atlas Smaków
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rukola, brokuł, brokuły, cebula, jajko w koszulce, zupa, zupa brokułowa, brokuł z jajkiem
Inne przepisy z Atlas Smaków
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję