Przepis na : śniadanie
Pisałam Wam ostatnio, że wymyśliłam omlet, ale mi nie wyszedł i zrobiłam jajecznicę LINK ( jak się okazało też smaczną ) Teraz wróciłam do pomysłu i zmieniłam patelnie na typowo teflonową i omlet wyszedł pierwsza klasa. Dodałam też papryczkę chili i czosnek co spowodowało, że jest to wersja nieco pikantniejsza i bardziej wyrazista. To co ważne w tym przepisie patelnia na którą wylewamy jajka musi być dobrze rozgrzana, ponieważ inaczej nie da się ładnie omleta przełożyć. Smacznego! Omlet z szpinakiem i pomidorkam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...