Żeberka w kapuście pekińskiej

Żeberka w kapuście pekińskiej

Żeberka w kapuście pekińskiej

Wydawać by się mogło, że żeberka nie są specjalnie dietetyczną potrawą. Jednak jeżeli tradycyjne wieprzowe (takie jak w moim ostatnim rozdaniu) zastąpimy cielęcymi i udusimy w piekarniku, w towarzystwie kapusty i pomidorowego soku, mają szansę stać się ulubionym, dietetycznym obiadem:) Żeberka w kapuście pekińskiej Składniki: ok.1,5 kg żeberek cielęcych 1 kapusta pekińska 1 cebula 3 ząbki czosnku liść laurowy 1 szklanka soku pomidorowego majeranek sól, pieprz, ostra papryka Żeberka umyć, osuszyć, poporcjować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.