Syrop z płatków maku polnego

Syrop z płatków maku polnego

Syrop z płatków maku polnego

Cudowne popołudnie w bardzo miłym towarzystwie, a do tego z zapasem makowych płatków na syrop. W  nowościach  wydawniczych wpadła mi w ręce książka  Dzikie Smaki  i postanowiłam zatrzymać trochę smaku i koloru makowych panienek na czas jesienno zimowy...   Przepis na syrop z płatków maku polnego: - 10 maków - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki wody  1. Rozpuść cukier w gorącej wodzie. 2. Oderwij płatki od dna kwiatowego i wrzuć je do syropu. Gotuj całość przez ok. 4 minuty.  3.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.