Moja szalona znajoma Madzia przytargała mi dzisiaj z lasu piękne rude rydze, co jak wiadomo bardzo mnie ucieszyło, bo marynować to ja lubię i to bardzo!, tak więc bardzo dziękuję!. Zrobiłam dzisiaj bardzo zacną wersję z miodem i octem z białego wina, co sprawi, że będą bardzo delikatne, a smak z pewnością zadowoli najbardziej wymagające podniebienia . Składniki: - rydze, zdrowe małe i średnie okazy - 3/4 szklanki octu winnego 6% lub 1/2 szklanki octu spirytusowego 10% - 2 szklanki w... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...