Korzenna cytryna z imbirem do herbaty

Korzenna cytryna z imbirem do herbaty

Korzenna cytryna z imbirem do herbaty

Gdy przychodzi jesień dni stają się coraz krótsze, za oknem spada  temperatura  a my coraz częściej zasiadamy w naszym domowym zaciszu z kubkiem gorącej herbaty, szukamy ciepła i grzejemy dłonie. Żeby rozgrzać się od wewnątrz dobrze jest sięgnąć po imbir i przyprawy takie jak cynamon, anyż czy goździki. Proponuje Wam cytryny w aromatycznej zalewie korzennej i zapewniam, że herbata nabierze jeszcze głębszego smaku. Składniki: 5-6 cytryn 1 szklanka wody 1/2 szklanki cukru trzcinowego świeży imbir, ok. 10 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję