Kompot z wiśni

Kompot z wiśni

Kompot z wiśni

Cóż by to była za spiżarnia domowa bez kompotów!, a wiśniowy ulubiony, bo można dodatkowy wyjadać wiśnie:). Obieram je prosto z drzewa, myje słoje, pasteryzuje i cały czas ich przybywa, stygną i czekają, aż je przeniosę z kuchni do spiżarni. Przetworami można obdarować znajomych lub postawić dekoracyjnie w kuchni zakładając mu ręcznie wykonaną piękną nakładkę :), zajrzyjcie TUTAJ , jeśli się Wam spodobały!Składniki: wiśnie cukier  woda 1. Wiśnie dokładnie opłukać, osuszyć na durszlaku. 2. Przyg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję