Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietaną

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietaną

Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietaną

Przepis na : deser

Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną to wspaniała propozycja na lekki obiad lub urozmaiconą kolację. Po świątecznym przejedzeniu i diecie bogatej w produkty mięsne, taka mała odskocznia od ciężkostrawnych potraw. Przy okazji danie jest bardzo proste i nie wymaga wielu składników, dlatego przy okazji możemy odpocząć od kuchni. Zapiekankę uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli. Składniki: Szklanka to pojemność 250ml. 300 g ryżu – najlepiej sypki, który się nie skleja np. Basmati 2 szklanki mleka 3,2% 1 szk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, jabłka, ryż zapiekany z jabłkami, zapiekanka, zapiekanki, obiad, jabłka prażone, ciasto, kolacja, dieta, desery, deser, zapiekanka z ryżu, dania mięsne

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.