Mięciutkie rogaliki drożdżowe

Mięciutkie rogaliki drożdżowe

Mięciutkie rogaliki drożdżowe

Przepis na : deser

Poznaj mój sprawdzony przepis na bardzo mięciutkie rogaliki drożdżowe. Zobacz jak krok po kroku zrobić najlepsze rogaliki z marmoladą. Możesz je upiec z dowolnym nadzieniem. Składniki: Wszystkie składniki na ciasto drożdżowe powinny być w temperaturze pokojowej. Pamiętaj, aby wcześniej wyjąc z lodówki: mleko, masło oraz jajka. Szklanka to pojemność 250ml. 550 g mąki pszennej 100 ml mleka 100 ml wody jajko + jedno jajko do posmarowania 130 g masła 90 cukru duża szczypta soli łyżka cukru waniliowego 25 g drożdż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.