Zbliżają się święta Wielkiejnocy ktore nie mogą się obejść bez pysznego i sycącego żurku na białej kiełbasie i boczku podanego z jajkiem. 2-3 białe kiełbasy w zależności od wielkości ok 250 gramów boczku wędzonego 1 mała cebula ok pół litra zakwasu na żurek 1 duży ząbek czosnku sól pieprz wegeta 1 łyżka majeranku 2 liście laurowe (duże) 4-5 kulek ziela angielskiego 1 pełna łyżka chrzanu (opcjonalnie można pominąć) Bulion warzywny ok 1 litr Jajka ilość według uznania Kiełbasę kroję w średniej grubości plas... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...