Klarowna lekko kwaskowa galaretka ,jajko, szynka,odrobina warzyw to prosta do zrobienia przystawka na imprezę,może być smaczną kolacją lub przekąską. 8 porcji 4 małe jajka ok.250 gram szynki konserwowej mały kawałek papryki czerwonej kilka różyczek brokuła zielona pietruszka do dekoracji Na galaretkę ok 750 mi.wody 3/4 kulki ziela angielskie 1 liść laurowy 1 łyżka octu szczypta soli 1 łyżeczka cukru żelatyna w proszku według instrukcji na opakowaniu Wodę zagotować wraz z przyprawami, gotujemy ok 5/10 minut ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...