Jajka z szynką w klarownej galarecie

Jajka z szynką w klarownej galarecie

Jajka z szynką w klarownej galarecie

Klarowna lekko kwaskowa galaretka ,jajko, szynka,odrobina warzyw to prosta do zrobienia przystawka na imprezę,może być smaczną kolacją lub przekąską. 8 porcji 4 małe jajka ok.250 gram szynki konserwowej mały kawałek papryki czerwonej kilka różyczek brokuła zielona pietruszka do dekoracji Na galaretkę ok 750 mi.wody 3/4 kulki ziela angielskie 1 liść laurowy 1 łyżka octu szczypta soli 1 łyżeczka cukru żelatyna w proszku według instrukcji na opakowaniu Wodę zagotować wraz z przyprawami, gotujemy ok 5/10 minut ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.