Drożdżówki z jabłkami i kruszonką

Drożdżówki z jabłkami i kruszonką

Drożdżówki z jabłkami i kruszonką

Pyszne domowe drożdżówki wypełnione po brzegi jabłkami i kruszonką. Proste składniki i wykonanie. Idealne do szkoły pracy na śniadanie lub deser.  8 dużych drożdżówek 500 gramów mąki pszennej tortowej 40 gramów świeżych drożdży 1 jajko 2 żółtka 100 gramów masła 150 ml. mleka 5 łyżek cukru pół łyżeczki soli 4 duże jabłka szczypta cynamonu sok z połowy małej cytryny Kruszonka 5 łyżek miękkiego masła 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki. Jabłka obieramy pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w małą kosteczkę. Prażymy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję