Drożdżówki z jabłkami i kruszonką
Drożdżówki z jabłkami i kruszonką
Pyszne domowe drożdżówki wypełnione po brzegi jabłkami i kruszonką. Proste składniki i wykonanie. Idealne do szkoły pracy na śniadanie lub deser. 8 dużych drożdżówek 500 gramów mąki pszennej tortowej 40 gramów świeżych drożdży 1 jajko 2 żółtka 100 gramów masła 150 ml. mleka 5 łyżek cukru pół łyżeczki soli 4 duże jabłka szczypta cynamonu sok z połowy małej cytryny Kruszonka 5 łyżek miękkiego masła 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki. Jabłka obieramy pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w małą kosteczkę. Prażymy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
Andzia Pichci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, drozdzowka, drożdżówki , ciasto, śniadania, placki, placki z jabłkami, ciasta z jabłkami
Inne przepisy z Andzia Pichci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję