Churros

Churros

Churros

Churros to hiszpański smakołyk. Robi się z ciasta parzonego i smaży na głębokim oleju. Najlepsze bezpośrednio po usmażeniu, jeszcze letnie. Ja lubię w wersji z cukrem i cynamonem ale dzieciaki wolały z sosem krówkowym. Źródło przepisu Moje wypieki z moimi małymi modyfikacjami. Składniki: 240 ml wody 50 g masła 2 łyżki brązowego cukru szczypta soli 1 i 1/8 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 mniejsze jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki cynamonu Kamis Przygotowanie:W gar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magdalena Cendrowska, 6 lutego 2014 13:20:17

O rany! Ale kusisz, ślinka cieknie... mniam!www.brulionspadochroniarza.pl

Olga Pilichowska, 6 lutego 2014 15:00:01

uwielbiam!

Łucja, 6 lutego 2014 15:27:09

niezwykle smakowicie wyglądają :) jak wszystko u Ciebie! chcę je robić w weekend :)

Justyna Żak, 6 lutego 2014 16:11:25

rewelacja:)

Natalie, 6 lutego 2014 16:47:33

Mmmm ... z takim syropem to musi być pyszne :)

Krystyna Boner, 6 lutego 2014 18:41:20

Fantastyczne. Lubię takie drobne ciasteczka do przegryzki. Kusząco wyglądają :)

Aguś kulinarnie, 6 lutego 2014 20:30:54

Palce lizać:)

Ciążowe Zachcianki, 6 lutego 2014 22:17:48

Znam, bardzo lubię i wieki nie robiłam:)

Anna Jesiotr, 6 lutego 2014 23:06:52

oj lubię, lubię!!:) pięknie podane!:)

z miłości do słodkości, 7 lutego 2014 09:12:38

Jak zwykle kusisz!!!

Jolanta Okonek, 7 lutego 2014 23:48:36

Ale pychotki :D

Christopher Konkel, 8 lutego 2014 04:14:04

Śliczne.Mam też zrobione,ale zupełnie inna receptura i nie są tak ładne jak Twoje.Kiedyś wrzuce na bloga.Churro , porras, calentitos, to tradycyjny wypiek hiszpański. Churros sprzedaje się w Churreria na dworcach, lotnisku i wszystkich ruchliwych ulicach. Jest to bardzo popularna przekąska śniadaniowa. Te długie paluchy zjada się samodzielnie lub po umoczeniu w kawie z podwójnym mlekiem-zwykłym +słodkie skondensowane lub wersja, którą kocham, to moczenie w gorącej czekoladzie.