Churros to hiszpański smakołyk. Robi się z ciasta parzonego i smaży na głębokim oleju. Najlepsze bezpośrednio po usmażeniu, jeszcze letnie. Ja lubię w wersji z cukrem i cynamonem ale dzieciaki wolały z sosem krówkowym. Źródło przepisu Moje wypieki z moimi małymi modyfikacjami. Składniki: 240 ml wody 50 g masła 2 łyżki brązowego cukru szczypta soli 1 i 1/8 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 mniejsze jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki cynamonu Kamis Przygotowanie:W gar... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...O rany! Ale kusisz, ślinka cieknie... mniam!www.brulionspadochroniarza.pl
niezwykle smakowicie wyglądają :) jak wszystko u Ciebie! chcę je robić w weekend :)
Fantastyczne. Lubię takie drobne ciasteczka do przegryzki. Kusząco wyglądają :)
Śliczne.Mam też zrobione,ale zupełnie inna receptura i nie są tak ładne jak Twoje.Kiedyś wrzuce na bloga.Churro , porras, calentitos, to tradycyjny wypiek hiszpański. Churros sprzedaje się w Churreria na dworcach, lotnisku i wszystkich ruchliwych ulicach. Jest to bardzo popularna przekąska śniadaniowa. Te długie paluchy zjada się samodzielnie lub po umoczeniu w kawie z podwójnym mlekiem-zwykłym +słodkie skondensowane lub wersja, którą kocham, to moczenie w gorącej czekoladzie.