W lesie same muchomory, ale za to na talerzu mam dwa piękne prawdziwki :)Składniki: 2 wafle ryżowe, 4 jajka, 1 pomidorek cherry z gałązki, 1 łyżka majonezu, 100 ml mocnego naparu z herbaty Earl Grey, 3 liście sałaty strzępiastej. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Następie studzimy i obieramy ze skorupek. Na waflach układamy liście sałaty strzępiastej. Odcinamy górę i dół jajka. Dwie końcówki jajka wkładamy do mocnego naparu herbaty na 10-15 minut. Układamy jajka na waflach i nak... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)