Grzybki- muchomory i prawdziwki

Grzybki- muchomory i prawdziwki

Grzybki- muchomory i prawdziwki

W lesie same muchomory, ale za to na talerzu mam dwa piękne prawdziwki :)Składniki: 2 wafle ryżowe, 4 jajka, 1 pomidorek cherry z gałązki, 1 łyżka majonezu, 100 ml mocnego naparu z herbaty Earl Grey, 3 liście sałaty strzępiastej. Przygotowanie:   Jajka gotujemy na twardo. Następie studzimy i obieramy ze skorupek. Na waflach układamy liście sałaty strzępiastej. Odcinamy górę i dół jajka. Dwie końcówki jajka wkładamy do mocnego naparu herbaty na 10-15 minut. Układamy jajka na waflach i nak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.