Przepis na ten dżem dostałam od mojego przyszłego teścia:) Dokładne ilości składników ciężko jest mi podać, bo tu jest zasada 1 garść porzeczek- 1 czubata łyżka cukru.Składniki: zasada jest taka: na garść porzeczek - 1 czubata łyżka cukru. Przygotowanie: Dokładnie umyte porzeczki i ubrane z łodyg, mielimy w maszynce do mięsa. Na zmianę wkładamy garść porzeczek i 1 czubatą łyżkę cukru. Taki gotowy dżem przekładamy do słoików(samego dżemu nie gotujemy!). Słoiki zakręcamy, wkładamy do garnk... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)