Chleb żytni razowy na zakwasie

Chleb żytni razowy na zakwasie

Chleb żytni razowy na zakwasie

Pyszny, domowy chleb na zakwasie :) Składniki: 200 g mąki żytniej razowej typ 720 Kłos Pol , 200 g mąki żytniej razowej typ 2000, 400 ml letniej wody, 2 płaskie łyżeczki soli, 1 płaska łyżeczka cukru, ok. 170 g ziaren (pestki dyni, słonecznik, sezam, siemię lniane, otręby). przygotowanie zakwasu: 200 ml letniej wody, 200 g mąki żytniej razowej typ 2000, 3 łyżki zakwasu . Przygotowanie: Wieczorem mieszamy zakwas z letnią wodą i mąką żytnią razową typ 2000. Owijamy miskę z zakwasem folią i odstawiamy w ciepł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.