Przepis na : deser
Przepis na ciasto "żywcem" stąd wzięłam, tyle, że zamiast jabłek nadziałam rabarbarem. Dlatego szarlotkę przemianowałam na rabarbarotkę i mam:) Bardzo pyszne, kruche; ale bez wałkowania, z owocami i pianką, na której wkrótce po upieczeniu pojawiają się malutkie, bursztynowe kropelki. Ponieważ rabarbar sam w sobie jest kwaśny i nie chciałam dodatkowo zakwaszać go galaretką cytrynową użyłam galaretki gruszkowej - nadała fajnego aromatu. składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 2 łyżki cukru 4 żółt... czytaj dalej...
Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.