s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); ZUPA CYTRYNOWA Z KURCZAKIEM Składniki: - 500 gramów mięsa kurczaka (do rosołu - skrzydełka itp.) - 3-4 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - nać selera - 1 cebula - 3-4 cytryny - 150 gramów ryżu - 5 łyżek śmietanki(...)zalewamy wodą. Gotujemy bulion. Lekko solimy. Wyciągamy mięso i oddzielamy od kości, po czym ponownie wrzucamy do garnka. Ścieramy skórkę z 1,5 cytryny, ze wszystkich wyciskamy sok. Do zupy dodajemy ryż i gotujemy na mały ogniu przez około 20 minut. Śmietankę mieszamy z mąką i częścią zupy, a następnie dodajemy do garnka. Gotujemy przez chwilę. Dodajemy sok z cytryny
Życie zamknięte w smakukalafiorowa. Ma delikatną konsystencję, jest jest bardzo aromatyczna, a jednocześnie dzięki całym kawałkom warzyw nie nudna jak klasyczne zupy krem. Z tego przypisu wychodzi pysznie. Przepis na zupę kalafiorową Składniki: kawałek kurczaka z kością (może być ćwiartka lub kilka skrzydełek, około 300-400 gramów), cebula, 5 średnich ziemniaków, 1 kalafior, 2 marchewki, 100 ml słodkiej śmietanki, sól pieprz, świeży koperek(...)Zrób tak: cebulę poszatkuj i nieco zrumień w suchym garnku – nada zupie fajnego aromatu – dodaj kurczaka, zalej wodą (około 2 litrów), dopraw solą i pieprzem, następnie gotuj pod przykryciem około 25 min., dodaj dwa pokrojone ziemniaki, 1/3 kalafiora porwanego na różyczki i gotuj kolejne 15 min. Kurczaka wyjmij, resztę zmiksuj blenderem. Teraz do zupy dodaj pokrojone w kostkę
Kulinarna Polskarzeczywistości jest bardzo proste, ale wymaga dokładnego opisu. Przygotowałam kilka innych przepisów na makaron z kurczakiem: Makaron po florencku z kurczakiem i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułami Zupa cytrynowa z kurczakiem i makaronem orzo Artykuł Makaron stir-fry z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie GotowanieZupę tą zrobiłam z pozostałości jakie mi zostały po zrobieniu kiełbasy drobiowej. Patrz tu http://kuchniapokolen.pl/pyszna-kielbasa-drobiowa/ Jeśli nie robicie takiej kiełbasy to wcale nie przeszkadza
Kuchnia Pokoleńbatatów z grzankami Zupa z pieczonych buraków z jabłkiem Zupa marchewkowa z sokiem z grejpfruta Zupa ziemniaczana z chrupiącym boczkiem Zupa z kalafiora z orzechami Zupa z pietruszki Zupa brokułowa z kurczakiem i czarnuszką Zupa z kalarepki i pietruszki z listkami szałwii
Codzienna kuchnia niecodziennaBardzo lubię zupy, szybko się je robi. W pracy można tylko podgrzać w mikrofalówce i super lunch gotowy. Mięsko, warzywa i super smak. Do garnka dodać
Kuchnia PokoleńKolejny fantastyczny przepis Madzi na pyszną zupę. Zupa meksykańska ze względu na składniki jaki zawiera jest bardzo pożywna, a zawarta w niej odrobina ostrości doskonale ogrzeje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepyszna, bardzo sycąca, gęsta zupa z kurczakiem, pomidorami i młodą kapustą. Cebulę i mięso z piersi kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego pokrojoną
BullioSkładniki: - 4 podudzia z kurczaka - 250 g czerwonej soczewicy - 2 duże ziemniaki - 2 średnie marchewki - kawałek selera - 1 pietruszka - 1 duża cebula - 200 g fasolki szparagowej - 2 kostki rosołowe - przyprawy (ziele angielskie, liście laurowe, pieprz) Przygotowanie: Podudzia po umyciu zalewamy zimną wodą tak by były przykryte, dodajemy 3-4 ziela angielskie i tyle samo listków laurowych. Doprowadzamy do wrzenia(...)kostkę zamiast startymi, wtedy należy je gotować dłużej ok. 30-40 minut. Można ją także uprościć zmniejszając ilość warzyw oraz używając mięsa z piersi kurczaka zamiast udek, możliwe jest wtedy przygotowanie tej zupy nawet w 20 minut. Koszt: około 15 zł za 8 porcji
Tanie przepisy studenckiekoniec gotowania. Przygotowanie pozostałych składników: Obrane ziemniaki kroję w kostkę. Cebulę kroję w drobną kostkę. Boczek również kroję w kostkę. Po ugotowaniu wywaru, ugotowanego kurczaka, obrałam z mięsa, pokroiłam na mniejsze kawałki. Końcowe przygotowanie zupy z zacierką(...)litrów czystego wywaru daję ziemniaki i gotuję. Cebulę z boczkiem smażę na patelni przez około 15 minut. Następne po 15 minutach smażenia boczek z cebulą dodaję do zupy, dodaję mięso z kurczaka i doprawiam solą i pieprzem – całość gotuję jeszcze około 10 – 15 minut do miękkości ziemniaków. Na koniec do zupy dodaję zacierkę i jeszcze gotuję około 5 minut
Uwaga Babcia GotujeZupa tikka masala to wariacja na temat bardzo słynnego już dania kuchni indyjskiej-kurczaka tikka masala. Na pewno każdy już próbował to pyszne danie, a jeżeli nie to koniecznie trzeba nadrobić te zaległości. Polecam przepis Jamiego Olivera , który wykonałam już na początku mojej przygody z gotowaniem. Zupa też jest pyszna, z pomidorami i mleczkiem kokosowym, pikantna i bardzo aromatyczna, podana(...)małym ogniu przez 15-20 minut. Następnie zdejmij rondel z ognia, zmiksuj zupę blenderem na gładki krem , umieść ponownie na średnim ogniu, włóż kurczaka z papryką i podgrzewaj przez kolejne 5 minut. Dopraw zupę solą, pieprzem i cukrem i podawaj. Smacznego! English version Tikka masala soup (4 servings) Ingredients: 4 tbsp coconut oil or vegetable oil 1 small onion, sliced
karmelowySmaczna i pożywna zupa z kalafiorem. Może stanowić jednodaniowy obiad, bo dzięki kluseczkom jest bardziej treściwa :) 1 udko z kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki 2 plasterki selera 1 suszony grzyb ziarenka pieprzu sól gałązka lubczyku 1/2 małego kalafiora 1 łyżka koperku KLUSECZKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli Udko, warzywa, lubczyk grzyb i ziarenka(...)sito na gotującą się i lekko osoloną wodą. Zagotować, przecedzić przez sito i przelać zimną wodą. Wyłożyć na talerz porcję kluseczek i zalać gorącą zupą. Smacznego :) Kategoria: WYTRAWNIE , Zupy Tagged: kalafior , kurczak
https:KKuchniaMniamŚwięta, święta i po świętach.. zostały tylko nadmierne kilogramy.. dlatego po tym świątecznym przejedzeniu proponuję szybką, prostą i lekką zupa tajską z kurczakiem, warzywami i oczywiście mleczkiem kokosowym. Zupa jest słodko kwaśna i do tego pikantna. Pysznie rozgrzewa i dodaje lekkości. Zdecydowanie lepiej nam się będzie trawiła niż świąteczne specjały. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik