zupa - 39353 przepisów (strona:2227/2624)

Flaki tradycyjne 239

Składniki: 1 kg oczyszczonych, krojonych flaków wołowych 0.5 kg wołowiny (szponder) 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler cebula 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej

Qchnia po prostu
Barszczyk czerwony z opieńkami 174

Barszczyk czerwony gości w każdym domu, w jednym bardziej wegetariański w innym na wołowince. Dziś barszczy który gotowałam pod wpływem chwili, pyszny i pożywny, zamiast opieniek

Moje Małe Czarowanie
PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 167

  DETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Solidna rybka z pieczonymi warzywami na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z

Mam To Na Widelcu
Barsz czerwony z mleczkiem kokosowym 126

Składniki: wywar warzywny 3 buraki 1 łyżka octu winnego 1 puszka czerwonej fasoli mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy

Łycha smaków
Bezglutenowy zakwas na żurek 132

Czas przygotować się na święta :) Przygotowałam zakwas na żurek. Robi się go bardzo szybko, jedynie należy odczekać 4-5 dni :) Żurek na nim

Łycha smaków
Zupa cebulowa 114

Potrzebne składniki:   6 dużych cebul   2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego  oliwa z oliwek sól, pieprz 1/2 gałki muszkatołowej  Przygotowanie

Łycha smaków
Zakwas buraczany 132

Potrzebne składniki: 3 buraki 3 ząbki czosnku 6 ziarenek pieprzu 6 ziarenek ziela angielskiego 6 ziarenek jałowca 4 liście laurowe 0,5 laski chrzanu

Łycha smaków
Krokiety z mięsem 178

Krokiety z mięsem, moje ulubione. Podstawą dobrych krokietów są przynajmniej 2 rodzaje mięs drobiowe i wieprzowe. Przepis jest prosty, w wykonaniu nie ma nic trudnego niestety

Mechanik w kuchni
Barszcz czerwony 144

Barszcz czerwony robiłem już kilka razy i zawsze coś dopracowywałem, teraz wreszcie mogę mogę powiedzieć że mam kompletny przepis na barszcz czerwony o klarownym i głębokim

Mechanik w kuchni
ROSÓŁ ROZGRZEWAJĄCY Z ZIELONYMI KLUSECZKAMI NA KACZCE 163

 Uwielbiam takie gorące rosolniki ,przepełniające moje usta lekko ostrymi smakami.Pachnący curry i imbirem przeplatających się pieprzem kajenskim...Świetny na przeziębienia i mróz za oknem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa krem z selera naciowego 103

Bossko, lekko ,smacznie   Składniki 1 kg selera naciowego 1 łyżka masła 1 l bulionu cielęcego 20 g pasków grzybów mun 100 g drobnego makaronu sól

R'n'G Kitchen
Sałatka z wędzonym kurczakiem 137

Na nowy rok proponuje – Sałatka z wędzonym kurczakiem Sałatka z wędzonym kurczakiem Mięso drobiowe – mięso ptaków hodowlanych, zawierające duże ilości białka i małe ilości tłuszczu

Gotowanie-uk
Rozgrzewający rosół z dzika 171

Składniki: 1 kg mięsa z kością z dzika pęczek włoszczyzny 3 ziarnka ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 ziarnka jałowca 1 cebula kilka listków świeżego lubczyku

kgwjanczewo
Flaczki drobiowe 187

Flaczki drobiowe to świetne danie w którym można wykorzystać mięsko z rosołu. Do tego trochę warzyw i przypraw i mamy pyszną, sycącą i rozgrzewającą zupkę. składniki

Monia miesza i gotuje
Barszcz z czerwonych buraków 101

Barszczyk do picia, do pierożków, uszek, do poprawy nastroju, itp.     Składniki: -1,5 kg czerwonych buraków -3 l wody -100-150 ml soku z

Maminek kulinarny