Ogórkowa o bardzo wyrazistym smaku. Faktem jest że jedyny tłuszczyk pochodzi z łyżki z oliwy z oliwek. Taką odchudzoną wersję często przyrządzam w domu jako pierwsze
wysmienityOrzeźwiający, lekko pikantny za sprawą rzodkiewki i czosnku oraz zimny - chłodnik ogórkowy. Na bazie jogurtu naturalnego, z dużą ilością posiekanego koperku. Można go podać z gotowanym
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki 230 g marchewki 150 g pietruszki 240 g pieczarek 200 g papryki zielonej,czerwonej 300 g młodej fasoli łuskanej -ziarno 1 puszka kukurydzy opcjonalnie 2
w mojej kuchniMoim ulubionym daniem na takie dni jak dzisiaj jest chłodnik, który chcę właśnie zaprezentować. Wreszcie nadeszło długo wyczekiwane lato. Upalne, długie dni jak ja na to
Pieguskowa KuchniaSkładniki: 2 średnie, czerwone buraki (u mnie podłużne, o łącznej wadze 240 g); 1 średni ogórek wężowy; Pęczek rzodkiewek; Pęczek koperku; 1000 g kefiru; 1
Gospodyni MiejskaJak pewnie już wiecie dużo zupek u mnie się gotuje...no i jest kolejna.. biała kiełbasa kilka łyżek płatków owsianych lub jęczmiennych ziemniaki 2 marchewki
Moje domowe kucharzenieZapowiada się kolejny upalny dzień więc na ochłodę znowu proponuję chłodnik. Tym razem ogórkowy mieszany, z ogórków świeżych i małosolnych. Polecam wszystkim miłośnikom małosolnych. składniki: 4
Monia miesza i gotujeTegoroczne upały skutecznie zniechęciły mnie do gotowania i pieczenia. Perspektywa stania w nagrzanej kuchni nie była zbyt kusząca, a dzieci domagały się obiadu więc postanowiłam zrobić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieWiem, że może trochę przynudzam, ale powtórzę jeszcze raz, dobre danie to dobre składniki, wysokiej jakości i z pewnego źródła. Gazpacho jest idealnym chłodnikiem na lato
Apetyczna babeczkaSKŁADNIKI: 30 dag buraków czerwonych 1 marchewka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 6 ziarenek pieprzu koncentrat z buraczków odrobina soku z cytryny
Dziś Ja gotujeWarzywa to podstawowy produkt, który utrzymuje i reguluje funkcjonowanie naszego organizmu. Patrząc na fakty historyczne (np. szkorbut) człowiek może żyć bez mięs, ryb i innych białek
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePyszny kwaskowy chłodnik w sam raz na upalne dni. Można popijać sam lub podać jako dodatek do obiadu zamiast mizerii czy zsiadłego mleka. składniki: 70 g
Monia miesza i gotujeSkładniki (na 1 porcję) - cebula (ok. 70 g), - pół pora (ok. 60 g), - ząbek czosnku, - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - marchew (ok. 105 g), - pietruszka
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach