mielone - 47549 przepisów (strona:2186/3170)

PIERNICZKI 24 GODZINNE 411

szkl cukru 3 łyżki kakao 200 ml gęstej śmietany 3 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka zmielonego goździka 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego 1 kostka masła Roślinne z Mlekovity 1 słoik miodu 400 g Wykonanie: dzień przed: Kakao mieszamy z mąką. Miód zagotowujemy z przyprawami. Odstawiamy, dodajemy masło, czekamy aż się rozpuści. Studzimy

Z Majeczką w kuchni
Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) 285

Surimi jest produktem otrzymywanym z mielonego mięsa białych ryb, popularne szczególnie we wschodniej Azji.  Może występować w różnej formie, natomiast w Polsce najbardziej znane są paluszki krabowe (mimo, iż można spekulować ile w nich jest kraba). Paluszki jedzone "solo" średnio przypadają mi do gustu, jednak w połączeniu z sosem pomidorowym i makaronem smakują doskonale. Makaron z Paluszkami Krabowymi

Słodka Strona
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 178

śmietany kremówki łyżka cukru z prawdziwa wanilią (można użyć cukru waniliowego) 4 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 g mielonych orzechów laskowych      50 g startej gorzkiej czekolady    1 czubata łyżka nutelli 1 łyżeczka kakao ponadto: 50 g orzechów

Słodka Strona
Sernik z Ricottą Donny Hay z MasterChef Australia 362

ricotty, a wszystko z lekką nutką cytryny nadaje sernikowi wyrazistości i niepowtarzalnego smaku. Sernik z Ricottą Donny Hay z MasterChef Australia - Składniki: spód: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mielonych migdałów 1/4 szklanki cukru pudru 90 g schłodzonego masła masa serowa: 500 g sera ricotta 330 g twarogu sernikowego 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 4 jajka

Słodka Strona
Makaron z Łososiem w Sosie Śmietanowym 373

bazylią, tymiankiem, lubczykiem, pieprzem i solą (po szczypcie). Na maśle lekko podsmażamy odsączonego łososia. Ugotowany al dente makaron mieszamy z sosem, przekładamy na talerze i wykładamy łososia. Całość posypujemy mielonym pieprzem. Można udekorować rozmarynem lub listkami bazylii. Moje posty

Słodka Strona
Mini Hamburgery 334

wołowiny mała cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy łyżeczka oleju jajko przyprawy: słodka papryka, kolendra, majeranek, tymianek, rozmaryn sól, pieprz (można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięsa mielonego)  Bułeczki: (z przepisu na bułeczki do hamburgerów ) 170 ml ciepłej wody 100 g mleka w proszku 2 szklanki mąki pszennej 8 g świeżych drożdży 2 łyżki masła (w temperaturze

Słodka Strona
Orzechowe ule - wersja świąteczna 230

nimi zabawy, ale miłej, więc musicie koniecznie zrobić je na te święta. Zostawiam dla Was linki do tym poprzednich ciasteczek : ule czekoladowe , ule orzechowe , ule wytrawne .  Składniki : * 200g mielonych orzechów - u mnie laskowe i włoskie * 200g cukru pudru trzcinowego * białko jajka - u mnie od wiejskiej kury, więc nie miałam żadnych obaw, ale takie sklepowe najlepiej sparzyć * kolorowe lukry

Magiczne Życie Marty
Kruche ciasteczka z żurawiną 175

słodkie, ja takie lobię, ale są gusta i guściki.  A więc to tyle przy wprowadzeniu, zapraszam niżej :). Składniki: (na ok. 60 ciasteczek) 3 szklanki mąki szklanka otrąb pszennych mielonych 3/4 szklanki cukru pudru całe masło roślinnego 250 g 4 żółtka  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki śmietany 18% cukier waniliowy dwie porządne garście żurawiny Wykonanie

Moje pyszne gotowanie
Bajeczny sernik 219

pory. A nazwanie go bajeczny, jak najbardziej do niego pasuje. Składniki: Ciasto kruche: szklanka mąki 4 łyżki masła (ok. 60g) pół szklanki cukru pudru żółtko Masa serowa: wiaderko serka mielonego na sernik (1kg) 100g masła 6 jaj (rozdzielonych) 1,5 szklanki cukru pudru cukier waniliowy (cała paczuszka) 2 łyżki kaszy manny szczypta soli Polewa: 150g cukierków Bajecznych 1/2 szklanki

Moje pyszne gotowanie
Placki z cukinii 208

Cukinia to bardzo niedoceniane warzywo, a przecież można z niej wykonać wiele potraw, które znakomicie smakują, na przykład zupa-krem, zapiekane cukinie z mięsem mielonym i warzywami, leczo, bigos, sałatki czy placki. I te ostatnie właśnie umieściłam poniżej, gdyż są równie smaczną alternatywą dla placków ziemniaczanych. Naprawdę warto wykorzystywać to sezonowe warzywo, bo można za małe pieniądze przygotować pyszny

upichcic
Pudding z chałki 198

duża chałka średni słoik dżemu (smak dowolny) 2 żółtka 1 jajko ok. 4 łyżek cukru najlepiej brązowego 0.5 l śmietanki kremówki 250 ml mleka 3,2% ok. 1 łyżki mielonego imbiru  Sposób przyrządzenia: Na początek kroimy chałkę na kromki, każdą smarujemy masłem i dżemem. 2 kromki składamy tak jak kanapki, a następnie dzielimy je na pół i dość

upichcic
Chili con carne 142

jako nadzienie do wspomnianych chlebków. Można je zjeść także z nachosami czy plackami tortilli . Jeśli ktoś nie lubi pikantnych potraw można dodać mniej pieprzu cayenne. Składniki: 0.5 kg mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego pół czerwonej papryki 1 mała cebula 1 czosnek puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy pieprz cayenne sól Sposób przyrządzenia: Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę

upichcic
szybkowar-filet indyka na kapuście kiszonej z pieczarkami... 263

Składniki: filet z indyka 1 kg, Przyprawa do drobiu 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, oliwa 8 łyżek, kapusta kiszona 1 kg, pieczarki 1/2 kg, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, śliwki suszone 4 sztuki, woda 3/4 szklanki filety z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać przyprawami i na oliwie podsmażyć z każdej strony

W Mojej Kuchni Lubię
Rybny rosół z lanymi kluskami 291

smaku z rybki :) Po około 15 minutach takiego pyrkania wkładamy włoszczyznę i dalej na wolnym ogniu gotujemy do miękkości warzyw. Po ugotowaniu zupkę delikatnie przecedzamy i solimy. Można dodać mielonego pieprzu, jeśli ktoś lubi bardziej pikantne zupy. Taki rosołek można podać podobnie jak tradycyjny: z lanymi kluskami (tak jak ja to zrobiłam) lub z makaronem. Można

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kartoflanka na wędzonce czyli smaki z dzieciństwa 282

marchewek, 3 pietruszki, pół średniego selera, średni por, 2 małe cebulki, 1-2 ząbki czosnku, 9-10 średnich ziemniaków, 2-3 listki laurowe, 5-6 ziaren ziela angielskiego, świeżo mielona gałka muszkatołowa, pieprz i sól do smaku, 2-3 łyżki oleju. Kości zalać zimną wodą, ugotować z zielem angielskim i listkami laurowymi. Kości wyjąć do przestudzenia, przyprawy wyłowić

Codzienna kuchnia niecodzienna