zupa - 39353 przepisów (strona:1847/2624)

Zupa jarzynowa 185

warzywa będą miękkie.  Następnie dodajemy mieszankę wiosenną i gotujemy około 5 min. Na koniec dodajemy posiekany koper. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.  Zupę odstawiamy z ognia i zaprawiamy jogurtem (najpierw wymieszać go ze stopniowo dodawanym wywarem, w ilości szklanki, następnie przelać do garnka i wymieszać

Kolejny blog o gotowaniu
Hummus – pasta z ciecierzycy, przepis klasyczny 136

gęsty, dodajemy trochę lodowatej wody. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/hummus-pasta-z-ciecierzycy/ MieszamWGarnku Zapisz Zapisz Artykuł Hummus – pasta z ciecierzycy, przepis klasyczny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
pulpety drobiowe koperkowe w sosie śmietanowym... 176

łyżeczki, mąka pszenna 2 szklanki, woda 2 litry, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, śmietana gęsta 200 ml, warzywa - w opisie, ziemniaki - w opisie, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba drobiowe mielone dobrze wyrobić z jajkiem, kaszą manną, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem mielonym, pokrojoną cebulą, koperkiem, formować małe pulpety i obtaczać w mące dokładnie wodę

W Mojej Kuchni Lubię
SURÓWKA Z BURAKIEM I KISZONĄ KAPUSTĄ 253

Zawsze lubiłam buraki, ale ostatnio ich smak wyjątkowo za mną chodzi, co dzień jem kilka sztuk i ciągle mi mało ;) Lubię buraki pieczone, w zupie, na surowo, ukiszone, na słodko w ciastach czekoladowych... Dziś moja propozycja to sałatka. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Mięciutkie Pierogi Z Mięsem Z Rosołu Oraz Ryżem 567

znajduje jakiś twaróg którego nikt nie chce jeść ;) Pierogi te nauczyła mnie robić moja mama która od dzieciństwa w ten sposób przerabiała wszelakie mięsko drobiowe z rosołu czy z zupy, plus do tego jakieś kiełbaski, ryż i gotowe. Oczywiście możemy je zrobić z samego mięsa, ale gdy jest go mało, a dużo głodnych brzuchów do nakarmienia to lepiej dołożyć ryż

Gotowanie...to proste !
PRZEPISY NA OBIAD JESIENIĄ NA DWA TYGODNIE 160

soczewica, która w połączeniu z pieczonymi marchewkami, prażonymi migdałami i kremowym awokado smakuje wybornie, całość wieńczy pyszny sos na bazie trzech olejów i soku z cytryny. Zrób koniecznie!  ZUPA RYBNA KACZKA W JABŁKACH Niedzielny obiad to zawsze wyjątkowy czas dla większości z nas. Mamy chwile by wreszcie spotkać się troszkę dłużej z bliskimi i rodziną. Często podajemy wtedy tradycyjne

SMYKWKUCHNI
Ciasto dyniowe 172

dyni można robić istne cuda. Nie tylko nadaje się na zupy, ale też fantastyczna jest do ciast. My już pierwsze ciasto dyniowe mamy za sobą. Pyszne, aromatyczne z pięknym kolorem, cudownie puszyste. I jeszcze jedna zaleta – tanie! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Powidła śliwkowe bez cukru 174

Gorące powidła odwracamy dnem do góry i odstawiamy do ostygnięcia. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/powidla-sliwkowe-bez-cukru/ MieszamWGarnku   Artykuł Powidła śliwkowe bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE 110

bardzo proste w wykonaniu i robi się je błyskawicznie, nawet nie trzeba mieć miksera w domu 😉 Przekąska idealna na imprezy oraz spotkania ze znajomymi lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu. Można zabrać je również ze sobą do pracy czy szkoły. U mnie sprawdzają się przy każdej okazji! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym 319

szparagami i makaronem Klopsiki w pikantnym sosie lutenica Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym Klopsiki w sosie pomidorowym i ryżem Klopsiki z ryżem i natką pietruszki Klopsiki z ryżem do zupy Klopsiki w sosie paprykowym Klopsiki w sosie śmietanowym Klopsiki ze szpinakiem , składniki na 12 klopsików ze szpinakiem: 250 g mięsa mielonego z wieprzowiny garść świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa dyniowa z kurczakiem i chili. 141

krótsze, wieczory coraz chłodniejsze. Dzieci poszły do szkoły. Witaj wrześniu (i sezonie dyniowy)! Z uporem maniaka gdy tylko na straganach i działkach pojawia się dynia - zaczynam katować ludzkość tą zupą. Do znudzenia. Do końca sezonu. Do ostatniej dyni w sklepie i na straganie. Składniki szalotka papryczka chili mleczko kokosowe bulion warzywny (2 litry) dynia (około 1kg) pierś z kurczaka(około

U Fiolki
Aromatyczna oliwa (rozmaryn, tamaryndowiec, chili, kolorowy pieprz) 153

Zjadana litrami w lipcu w warszawskich mieszkaniach. Ze świeżym chlebem,grzankami, delikatnymi zupami, pastami rybnymi, makaronami czy kawiorem. Trochę zapomniana w sierpniu kiedy gdyńskie upały dawały się we znaki (podstawą żywienia stały się wtedy arbuzy i papierówki), a berliński wyjazd pokrzyżował żywieniowe "zdrowe"plany. Wypiekanie chleba w zimne wrześniowe poranki przypomniały mi o lipcowym porządnym i oszczędnym gotowaniu

U Fiolki
Hummus w słoiku. 166

Jestem słoikiem. Lubię słoiki.    Przywożę je też z domu rodziców.  Czasami dostaję z nimi paczkę. (!) W słoikach przechowuję, pasteryzuję zupy, roznoszę rosół, pakuje sosy, upycham owoce zalane alkoholem i przenoszę pasty. Ostatnio w moich słoikach króluje hummus. Zapraszam niżej po przepis. Składniki: (na 1 litr hummusu) 1 szklanka ugotowanej ciecierzyca 3-4 łyżki tahiny 1/3szklanki lodowatej wody

U Fiolki
Co Ci do głowy strzeliło czyli skąd pomysł by prowadzić blog? 233

suszące się naczynia, a ja zamiast sprzątać głowiłam się jakie były proporcje na to moje lubione ciasto.  Och i jak nakarmić chłopa by się najadł,bo wszystkie moje zupy i inne dania kwitował stwierdzeniem:  smaczne, ale tym się nie najem . Podjęłam wyzwanie kuchni polskiej jakiś rok temu. Jak to możliwe skoro umiem upiec świetny tort,a przerastają mnie

U Fiolki
Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny 185

konfiturą żurawinową jak i na zimno. Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko lekki posmak, ale i pełni rolę ozdobną, gdyż ciekawie wygląda w cieście. Polecam gorąco, gdyż

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania