zupa - 39309 przepisów (strona:1847/2621)

MIĘSO DUSZONE W SOSIE Z DYNI Z ORZECHAMI 186

Lekki , smaczny pomysł na obiad , z królową jesieni , panią dynią.To warzywo jest świetne w każdej postaci , do zup, deserów ,sosów i dziś właśnie jej użyłam do kremowego ,rozpływającego  się w ustach sosu z dyni z orzechami.To danie można podač na najlepsze jesienne spotkania rodzinne .Polecam!. 4 kotlety schabowe lub piersi z kurczaka 1 szkl.śmietany kremówki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Risotto z chorizo, oliwkami i suszonymi pomidorami 281

wiele sposobów – miękkie i dojrzewające chorizo podaje się na ciepło, po pokrojeniu w plastry i podsmażeniu – to jedno z najbardziej popularnych mięsnych tapas. Dojrzewające chętnie dodawane jest do paelli , zup, gulaszy (np. do fabada asturiana, dania przypominającego naszą fasolkę po bretońsku) i jako wędlina do kanapek.   W garnku podgrzewamy rosół jarzynowy. Dodajemy do niego sos rybny albo granulowany bulion

Karo in the Kitchen
Kiszone rydze 268

rydze się zakiszą! Warto wspomnieć, że niegdyś w kuchni góralskiej kiszone rydze były bardzo powszechne, jadane jako przekąska - na ogół do potraw świątecznych i weselnych. Były podstawowym składnikiem zupy rydzowej (żuru na kiszonych rydzach) podawanej w okresie świąt Bożego Narodzenia, góralskiego karnawału i tradycyjnych posiadów. Przez ostatnich kilkadziesiąt lat niemal zupełnie zapomniane. Obecnie wracają do łask jako… prawdziwy rarytas. (adsbygoogle

Korniszonki
Jogurt z chia z ekspandowanym owsem i owocami 143

owsa z czarną porzeczką.  Całość polałam odrobiną syropu z agawy.  Soligrano to nie tylko owies. To także ekspandowany orkisz, gryka, amarantus, jęczmień  i posypki zbożowe do zup.  czy kupię ponownie

AZgotuj!
Tort dyniowo - śmietanowy 153

słodko. Choc muszę przyznać się Wam, że nie lubiłam dyni. A teraz już lubię i kombinuję z nią różne dania. Jak wspomniałam w poprzednim poście na kalafiorowo - dyniową zupę zrobiłam też tort dyniowo - śmietanowy. I muszę stwierdzić, że jeszcze dobrze się nie przegryzł a już prawie go nie było. Same łasuchy dookoła. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drobiowe kuleczki w parmezanie 168

już nie raz Wam wspominałam- lubię "przetwarzać" mięso rosołowe, by zamiast mrożenia, od razu je wykorzystać. Ostatnio więc pokusiłam się o taki dodatek- głównie do zup, który wygląda niewinnie, a smakuje rewelacyjnie. Wystarczą w sumie tylko 3 składniki. Ja swoje podałam jako dodatek do kremu ziemniaczanego ale równie dobrze możecie je podać do kremu pomidorowego czy cebulowego.Sprawdzą się także

Kuchnia w czekoladzie
Pestki dyni 170

marnujcie pestek kiedy robicie coś z dyni. Sprawdzą się one jako super zdrowa przekąska do szkoły lub pracy albo jako dodatek do sałatek, zup czy mięs. Składniki: pestki wydłubane z dyni 1 łyżka oliwy z oliwek lub olej rzepakowy szczypta soli himalajskiej opcjonalnie: słodka papryka w proszku, granulowany czosnek do obtoczenia  Przygotowanie: Pestki dyni wydłubać, wymyć na sicie

Słodka Strefa
Kremowe risotto z kurczakiem i pieczarkami 260

podduszamy je chwilę. Następnie dolewamy stopniowo wywar warzywny i czekamy aż ryż wchłonie kolejne porcje. Nie należy wlewać całego płynu na raz, żeby nasze risotto nie zmieniło się w zupę. Dodajemy zioła prowansalskie oraz pieprz do smaku. Na koniec możemy zabielić i zagęścić risotto dodając mleko owsiane. Gotowe

Dieta bez mleka
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 182

cienkie piórka. Oliwki kroimy wzdłuż na połowy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ich miąższ w niezbyt grubą kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w równą kostkę, jak do zupy. Przekładamy ziemniaki do garnka, zalewamy świeżo zagotowanym wrzątkiem i stawiamy na gaz. Solimy wodę i gotujemy ziemniaki tak długo, aż będą prawie miękkie. Na 4-5 minut przed końcem gotowania dorzucamy

Karo in the Kitchen
Bułeczki z pesto 106

Wytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii

wyzwania kuchenne
Delikatny serek ziołowy do smarowania 130

wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Gotowe! 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/delikatny-serek-ziolowy-smarowania/ MieszamWGarnku   Artykuł Delikatny serek ziołowy do smarowania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zupa krem z cukinii i ziemniaków 183

Kremowa, delikatna zupa z cukinii i ziemniaków. Idealna na pierwsze danie. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Uwielbiana przez dzieci. Czas: 30-40 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Zupa z grzybami leśnymi 94

Wspaniała zupa grzybowa po jesiennych zbiorach. Aromatyczna i z charakterem.  Gotowana na szyi z indyka. Polecam, warto spróbować :-) Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Rosół orientalny z makaronem Udong 143

Ostra, orientalna zupa bazująca na tradycyjnym rosole. Dodatek chili, przepiórczych jaj oraz makaronu Udong przeniesie Twoje zmysły na zupełnie inny poziom. Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Zupa kapuśniak na żeberkach 110

Rewelacyjny przepis na dość kwaśną i bardzo smaczną polską zupę - kapuśniak

AniaGotuje.pl