Domowy Sos warzywny do słoika - prosty przepis. Dieta odchudzająca warzywno-owocowa 14-dniowa kuracja oczyszczająca organizm z t 27914 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa. Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej: Domowy warzywny sos do słoika, świetny dodatek do
IzaGotuje
Jarski Bigos - Vege prosty przepis. Dieta odchudzająca warzywno-owocowa 14-dniowa kuracja oczyszczająca organizm z toksyn. Veget 25714 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa. Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej. Vege Bigos jarski, świetna potrawa na obiad
IzaGotuje
Zupa krem z marchwi 229masz pomysłu na pyszną i sycącą zupę? Ja też nie miałam. Postanowiłam poeksperymentować z marchewką i przyprawami, które akurat mam w kuchni. Całość powstała w ciągu nie całej godziny. Do marchewki a'la creme potrzebne są następujące składniki: 1 kg marchewek 2 małe cebule 2 ziemniaki ok 7 plasterków imbiru 2 łyżki masła 2 łyzki jogurtu greckiego sól
Jemy Pijemy
Słoneczna zupa krem z dyni 183lekko zmięknie, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Cebulę z czosnkiem zrumienić na pozostałym maśle. Dodać do dyni. Wsypać przyprawy. Zmiksować . Udekorować kroplą jogurtu. Bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa
Jemy Pijemy
Dietetyczna Sałatka ze świeżych truskawek i sera. Prosty przepis kulinarny jak wykorzystać świeże truskawki. 286Sezon na truskawki powoli zbliża się ku końcowi. Domyślam się, że część z Was już skorzystała z przepisu na pyszne ciasto truskawkowe ( tutaj ). Spora
IzaGotuje
Kimchi 258niedawno obiecałam, wrzucam przepis na kimchi, czyli koreańską kapustę kiszoną. Kapustę pekińską kiszoną na ostro oczywiście. Trochę pisałam już na jej temat przy okazji zupy Kimchi Jjigae, więc dziś tylko przepis. ;) Przepis znalazłam tutaj . Mogłoby się wydawać, że robienie kimchi jest to trudne i czasochłonne, ale zapewniam, że jest to bardzo proste i wdzięczne zajęcie. Odkąd(...)składniki i czynności są inne. I czas oczekiwania nieco krótszy. A smak... Co będę pisać, jemy ją prawie do wszystkiego, a czasem wyjadamy samą prosto ze słoika. Wspaniała do zupy i jako dodatek do kanapek albo jako surówka do pieczonej ryby. I jest bardzo uzależniająca... ;) Kimchi - koreańska kiszona kapusta pekińska Składniki: 1 duża kapusta pekińska (powinna być ładna i jędrna
Kuchnia Prezydentowej
Węgierska zupa pomidorowa 211Pikantna, bardzo rozgrzewająca zupa pomidorowa. Pełna warzyw i mięsa doskonale nadaje się na jednodaniowy obiad. Szybka do zrobienia i naprawdę smaczna. Z prawdziwym, węgierskim aromatem mielonej papryki, wędzonego boczku i pikantnej kiełbaski. Zróbcie sobie koniecznie w jakiś zimny dzień! :) Przy tej jesiennej okazji polecam Wam piosenkę, którą znajdziecie pod etykietami. I trzymajcie się ciepło! :) Składniki: 0,5 litra
Kuchnia Prezydentowej
Zielone curry z krewetkami 235tamtej pory robiłam krewetki właśnie jako tapas, ostrożnie próbowałam ich smaku w innych potrawach, bez lęku zamawiałam dania z dodatkiem krewetek. Najbardziej obawiałam się ich smaku w zupie, ugotowanych bez otoczki chili i czosnku... Przełomem była pomidorowa z krewetkami , wyjątkowo delikatna i wysublimowana w smaku zupa, z której jestem naprawdę dumna
Kuchnia Prezydentowej
Rosół z grillowanym indykiem, brokułami i karmelizowaną szalotką 281Składniki: 4-5 szklanek rosołu lub bardzo aromatycznego bulionu , rosół gotuję zazwyczaj podobnie, zatem bazę do zupy proponuję ugotować według tego przepisu: tu. Warzywa i mięso z rosołu można wykorzystać do pasztetu, na przykład: tego. 2 marchewki z rosołu 1/2 brokułu, podzielonego na różyczki 2 szalotki sól, pieprz, papryka wędzona łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki(...)rosołu dodajemy różyczki brokułu i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy makaron i gotujemy kilka minut. Dodajemy pokrojoną marchewkę i natkę pietruszki, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Porcję zupy podajemy z grillowanym indykiem i karmelizowaną szalotką
Mango Papaja
Chłodnik z botwinki 195Jeżeli lubicie barszczyk i botwinkę to mamy dla Was propozycję na ciepłe dni – chłodnik z botwinki. Do tej pory nie przepadaliśmy za zupami na zimno ale ten wyjątkowo przypadł nam do gustu Składniki: - 1 pęczek botwinki - 1 średni ogórek - 1/2 pęczku koperku - 1/2 pęczku szczypiorku - 250 ml kefiru - 500 ml wody - 200 ml jogurtu greckiego - sól, pieprz, cukier
Kuchenne Wariacje
Dynia 219przyjaciółmi cyklicznie robimy wspólne kolacje gdzie każdy przygotowuje coś do jedzenia w danym temacie. Tym razem myślą przewodnią kolacji był Halloween więc ja postanowiłam zrobić babeczki dyniowe halloweenowe oraz zupę-krem z dyni
Kuchenne Wariacje
Fotoreportaż: Małopolski Smak – Wadowice 194kurczak i jeszcze masa innych pyszności, które ciężko było spamiętać zwłaszcza, że cały czas wszyscy staraliśmy się gdzieś pomagać i kucharzom i też samemu gotując po raz kolejny regionalne zupy, którymi były zupa fasolowa z wędzonką i kapuśniak z kiełbasą. Na koniec 40 litrowy gar z bigosem „Szewczyka” wydawany przez władze Wadowic zniknął zanim skończyła się pokaźnych rozmiarów
Kuchenne Wariacje
Krem pomidorowy z makaronem naleśnikowym 213razem mamy dla Was propozycję rozgrzewającej zupy krem pomidorowej w połączeniu z makaronem naleśnikowym z dodatkiem bazylii Składniki na krem pomidorowy: - 1 kg pomidorów - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - pół papryki chili - 2 łyżki masła - pieprz, sól, papryka chili - bazylia - 1 łyżeczka miodu Składniki na naleśniki: - 200 ml mleka - 100 ml wody mineralnej gazowanej - 150 g mąki - 2 jajka - pieprz
Kuchenne Wariacje
Fotoreportaż: Wigilia Małopolski Smak 196miniony weekend na krakowskim Rynku spacerujący mogli spróbować potraw przygotowanych przez kucharzy i blogerów podczas Wigilii Małopolski Smak. Były słodkie zupy jak i wytrawne (barszcz, zupa migdałowa czy czekoladowa), różne ryby (karp, pstrąg), kanapki z kapustą i oscypkiem czy sałatki śledziowe w kilku wariantach. To kolejna impreza z cyklu Małopolski Smak i choć tym razem było dużo zimniej niż
Kuchenne Wariacje
Żurek z jajkiem 207boczek nam się przyrumieni to całość przekładamy do gotującej się wody z kiełbasą. Kiełbasę wyciągamy, kroimy w plasterki i przysmażamy na patelni po boczku i wrzucamy z powrotem do zupy. Teraz wlewamy zakwas, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem i chwilę jeszcze gotujemy. Żurek podajemy z ugotowanymi jajkami na twardo. Smacznego
Kuchenne Wariacje