Warzywna tarta z marchewką, brokułem i cebulą jest doskonałą propozycją na późne, niedzielne śniadanie, chociaż jak tak patrzę na zegarek, to będzie to już obiad. Tarta
dolcevitainmykitchenNadchodzi czas na nasze ulubione ciasta czyli babki drożdżowe. Naszym zdaniem, to (obok makowców) najsmaczniejsze z polskich ciast. Babki drożdżowe zawsze kojarzą mi się ze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moja rodzinka ceni sobie podroby i od czasu do czasu nawet chętnie się nimi zajadają , szczególnie jeśli chodzi o zupy na żołądkach lub serduszkach ..mniam , sama je uwielbiam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 6 żołądków indyczych
Ogrodnik w podróżyPyszne danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu, czewonej cebuli i pieczarek. Edyta Guhl. Przepis na danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu i pieczarek znalazłam na blogu
dolcevitainmykitchenjakiś złoty środek który magicznie pomoże nam zrzucić zbędne kilogramy ale na pewno warto włączyć siemię lniane do swojej diety odchudzającej poprzez dodanie go na przykład do koktajli, zupy czy sałatki. Ponadto siemię lniane jest bogate w antyoksydanty. Co to są antyoksydanty? Antyoksydanty są to przeciwutleniacze które mają właściwości anty nowotworowe ale ponadto spowalniają procesy starzenia się organizmu. Dlatego(...)poprawić kondycję naszej skóry i zatrzymać nieubłaganie biegnący czas należy włączyć siemię lniane do naszej codziennej diety. Siemię lniane można dodawać do każdej potrawy, do muffinek, ciast, owsianek, zup, sałatek. Zastanawiałam się czy na przykład wysoka temperatura nie wpływa negatywnie na właściwości siemienia, ale według wielu badań obróbka termiczna nie ma wpływu na właściwości nasion. Czyli dodawanie siemienia
Delusional TrineDziś dla odmiany chcę zaproponować danie z ryby. Zapiekanka jest bardzo smaczna i u mnie w domu wszyscy bardzo ją lubią. często przygotowuję ją dla mojej
kuchnia doskiurządzona w stylu minimalistycznym. Nikt tu chyba nie włożył w jej wystrój ani serca ani odrobiny chęci. Po odklejeniu się od menu (kartki posklejane resztkami jedzenia) na początek zamawiamy zupę Tom yum (19 zł). Zupa poprawna, smakuje nam. Dostajemy również 2 porcje sałatki wakame. Na drugie zamawiamy makaron undon ze smażoną wieprzowiną i warzywami w stylu azjatyckim (29 zł), który
Kulinarne przygody GatityGruzini zlepiają sakiewki. Do chinkali wkłada się surowe mięso wyrobione z dość dużą ilością rosołu, co sprawia, że wnętrze gotowych pierożków jest bardzo soczyste, wręcz pływa w odrobinie pysznej zupy. Prawidłowo takie sakiewki najpierw delikatnie się nagryza, wypija zupę i dopiero zjada. Całość jest bardzo smaczna i warta przygotowania. Składniki na około 35 - 40 chinkali: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej
Poezja Smaków - blog kulinarnyzawsze wydawał mi się takim warzywem z którym nie wiadomo co zrobić. Głównie dodaję go do zup, ale jak już zupa się ugotuje to wyrzucam, jakoś nie lubię. Dlatego postanowiłam wziąć por na warsztat i coś z niego zrobić. Było już cannelloni (przepis) , teraz przyszedł czas na śniadaniowe muffinki. Składniki na około 8 sztuk 1 por 1 kiełbasa
Delusional Trinekuchni, tu się działo! Na zdjęciu powyżej prawdziwy ser włoski mozzarella, która była składnikiem dania głównego, podana z makaronem Rigatoni Barilla w pysznym sosie. Na przystawkę została podana Nam zupa z kasztanów, o bardzo kremowej i idealnie gładkiej teksturze, z pudrem z boczku! Jedliście kiedyś puder z boczku? Ja nigdy wcześniej ;-). Zupa była wyśmienita i z chęcią zjadłabym ją ponownie
SMYKWKUCHNIDanie idealne dla zabieganych. Doskonale nadaje się na obiad lub na ciepłą kolację. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a smakuje naprawdę wyśmienicie. Składniki: 250g grubego
kuchnia doskiszklanki – barszcz ma być lekko kwaskowaty, jednak nie tak intensywny jak „nasz” czerwony). Dodałam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Ziemniaki obrałam, pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do zupy. Mięso obrałam od kości, pokroiłam na małe kawałki i dodałam do zupy. Całość gotowałam jeszcze, dopóki ziemniaki nie zmiękły. Barszcz podałam tradycyjnie ze śmietaną, koprem i pietruszką oraz z domowymi pampuchami
Kate's KitchenW menu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek
kuchnia doskiorganizm domagał się ciepłych, rozgrzewających posiłków. Dlatego też lepiej zaplanować tę dietę podczas cieplejszej pory roku. A jeśli zimą, to przygotować sobie dania na ciepło, zupy, potrawki, gulasze, musy, kremy. Moje propozycje ciepłych potraw: Krem z dyni Składniki: – 3 łyżki pasty curry zielonego – 3 marchewki – 1 pietruszka – 1 por – 1/2 małej dyni Hokkaido – sól, pieprz(...)odrobiną wody. – Wlać 1 litr gorącej wody, dodać pokrojoną dynię, może być ze skórą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować ok. 20 minut. – Gotową zupę zmiksować na gładki krem i podawać z burakiem startym na tarce. Mus z kalafiora i brokuła Składniki: – 1 mrożonka: kalafior, brokuł, marchewka
To co kochamKiedy mieszkałam w Arabii Saudyjskiej moje koleżanki z compoundu - głównie te pochodzące z Indii i krajów arabskich były niezmiernie zdziwione, że nie mam ani rice cookera
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata