Najprostszy przepis na zielone szparagi Przepis na szparagi z orzechami włoskimi i parmezanem powstał dzięki Agnieszce Szyszkowskiej, u której gościliśmy jakiś czas temu. Pełni energii
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTarta z jabłkami, musem jabłkowym i cynamonem Najsłynniejszy francuski deser Krucha tarta z jabłkami i musem jabłkowym czyli tarte aux pommes uznawana jest za jeden z
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczosnek niedźwiedzi! Kocham jego ostro – słodkawy smak i uwielbiam blendować na pesto albo pasty do kanapek. Doskonale smakuje również na ciepło – Read More Artykuł Cukiniowa zupa krem z czosnku niedźwiedziego pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonZapiekanka manicotti, pulpety po sycylijsku, pierożki z ricotty, risotto groszkiem i grzybami, włoska zupa weselna – pięć dań na pięć dni tygodnia, najlepsze włoskie przepisy na dania proste i smaczne. I niedrogie. U nas w domu, kiedy nie mamy czasu, ani pomysłu na gotowanie, wtedy na pytanie „co by tu zrobić do jedzenia” standardowo pada odpowiedź: makaron. Makaron w każdej postaci(...)Dość powiedzieć, że w pulpetach są rodzynki, suszone pomidory i.. orzechy. Całość tworzy niecodzienną, wspaniałą kompozycję smakową. Pulpety można zjeść z makaronem, ryżem lub dobrym pieczywem Czwartek: Włoska zupa weselna Włosi, podobnie jak my Polacy, na weselu lubą zjeść miskę rosołu. Różnica polega na tym, że u nas zjada się go tylko z makaronem, a Włosi dodają do rosołu
Niedzielny kucharzDziś polecam wspaniały przepis na przepyszny obiad - to jest bogracz , ale w wersji bez kluseczek . Jadłam to pierwszy raz w "gościach" u mojej przyjaciółki Natalii - danie
Kawa z mlekiemCiasto Żyrafa to prawdziwy hit internetu...Masz wrażenie Déjà-vu? Takie ciasto już gdzieś było? To nie Déjà-vu. Babka Żyrafa tak się wszystkim spodobała, że
dolcevitainmykitchenKaczka pieczona w ziołach i nadziewana jabłkami, aromatyczne, niemal wykwintne danie, dobre zarówno na rodzinny obiad, jak i wystawne przyjęcie. Pieczona na parze jest idealnie miękka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOdrywane bułeczki drożdżowe z czosnkiem niedźwiedzim Pull apart bread znamy najczęściej jako odrywany chlebek na drożdżach z ziołami. Na blogu był już przepis na słodką wersję
dolcevitainmykitchenTłoczone na zimno oleje zadomowiły się w naszej diecie już wiele lat temu. Ich korzystny wpływ na zdrowie trudno przecenić, a tradycja stosowania olei w medycynie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTakie drożdżowe paszteciki na pewno sprawdzą się jako dodatek do zupy. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno do ciepłej zupy lub jako przekąska też się idealnie sprawdzą. Ciasto drożdżowe jest trochę pracochłonne, ale opłaci się nam cierpliwość w jego przygotowaniu. Paszteciki z pieczarkami składniki: 1 białko jajka sezam 500 g pieczarek 1 duża cebula Ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinepozbawiamy pestek. Następnie prażymy je lub dusimy w niewielkiej ilości wody. Przygotowujemy kaszkę – mieszamy ją z podgrzaną wodą. A następnie miksujemy ją z jabłkiem i siemieniem na mus. Zupa mus z dyni (od 6 miesiąca życia) drobno pokrojony miąższ dyni (około 0,5 szkl) 1 pokrojony ziemniak pół szklanki wody mały kawałek marchewki Przygotowanie: Dynię, marchew i ziemniaka gotujemy(...)sparz je najpierw i obierz ze skórki 1 szklanka domowego bulionu warzywnego 0,5 szklanki mrożonego zielonego groszku natka pietruszki Przygotowanie: Obrane warzywa gotujemy do miękkości w bulionie. Zupę miksujemy przed podaniem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Placuszki z kaszy manny (od 9 miesiąca życia) 4-5 łyżek kaszy manny 1 szklanka wody 0,5 brzoskwini lub kawałek banana
Słodkie okruszkiSezon na rabarbar trwa od początku kwietnia do czerwca. Warto się pospieszyć. Kto jeszcze szuka dobrego przepisu na ciasto z rabarbarem, niech spróbuje placka z rabarbarem
dolcevitainmykitchenSzybkie ciasto cytrynowe ucierane Szybkie ciasto cytrynowe - wilgotne aromatyczne, idealne na... słodkie śniadanie. Bazę stanowi zwykłe ciasto ucierane, ale dodatek soku i skórki z cytryny nadaje
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata