Pomysł na wykorzystanie botwinki inny niż zupa czy chłodnik... Duszone filety z kurczaka w śmietanowym sosie botwinkowym. Danie jest naprawdę pyszne! Jednak należy dobrze je doprawić, gdyż botwinka sama w sobie jest dość mdła. Dlatego ważną rolę odgrywa tu czosnek, sok z cytryny czy sos sojowy. Świetnie smakuje podane z gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Tym razem postawiłam na rzadki(...)danie podałam w głębokim talerzu, co trochę przypominało zupę z botwinki z ziemniakami i kurczakiem, ale smakowało świetnie! Chętni oczywiście mogą zagęścić sos według własnych upodobań 😉 Botwina to warzywo sezonowe i warto z niego korzystać póki jest, gdyż zawiera cenne składniki odżywcze, które wykazują właściwości odkwaszające organizm, pomagają zwalczyć stres i ukoić nerwy, a także wspomagają procesy krwiotwórcze, i zapobiegają
Kuchnia MagdaLenyUff jak gorąco! W taką pogodę nie mam siły na wymyślne torty i długie przepisy. Ciasto ma być szybkie do zrobienia, z dużą ilością owoców i
dolcevitainmykitchenOrzechówka tyrolska na problemy żołądkowe Tyrolska nalewka na zielonych orzechach nie raz ratowała nas podczas kłopotów żołądkowych. Nie pamiętam w jaki sposób weszliśmy w posiadanie tego
Cztery Fajeryteż tak macie, że jak żar leje się z nieba, to kompletnie tracicie apetyt? U mnie to norma, więc latem mogę żywić się właściwie wyłącznie sokami warzywno – owocowymi, lekkimi zupami czy chłodnikami na bazie jogurtów. Ma to same zalety – nie dość, że chudnę, to jeszcze nie muszę martwić się o nawodnienie, co jak możecie przeczytać TUTAJ jest bardzo, bardzo ważne
Kate's KitchenProponuję dziś przepis na przepyszne domowe lody miętowe bez maszyny do lodów , wystarczy tylko mikser, dobre składniki i cierpliwość . Te dobre składniki to przede wszystkim mleko
Kawa z mlekiemKuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne
Cztery FajeryNalewka na zielonych orzechach włoskich Orzechówka staropolska Nalewka z zielonych orzechów włoskich (orzechówka) jest naturalnym lekiem na wiele dolegliwości, zwłaszcza ze strony przewodu pokarmowego. Orzechówka
Cztery Fajerykurzej wątróbki na grzankach z użyciem BULIONU DROBIOWEGO WINIARY Bardzo delikatny, oryginalny w smaku, z dodatkiem koniaku. Podany w dwóch wersjach, z olejem zielonym oraz z konfiturą z mirabelek. ZUPA – Krem z kalafiora z palonym masłem i salsą z natki pietruszki i skórek z cytryny z użyciem BULIONU WARZYWNEGO WINIARY To była zupa jak dla mnie idealna, połączone składniki dały
Moniki SmakołykiWentylator kolumnowy Peter Stadler Form - opnie użytkownika Nie każdy ma ten komfort, aby zamontować sobie w domu klimatyzację. Po przygodzie z klimatyzatorem przenośnym, który buczał podczas
Cztery FajeryZupa Gulaszowa - Moja Wersja lekkiej ,letniej zupy z indykiem,młodymi ziemniakami ,pieczarkami i dużą ilością natki pietruszki Mojej rodzińce bardzo smakuje ;) Zapraszam 🥣🥣🥣🥣🥣🥣 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 😍😘 Facebook Gotowanie Patki A teraz przepis : Składniki na 10 porcji : 500 g mięsa gulaszowego z indyka (bez skóry) 25 dag pieczarek 1 pęczek
Gotowanie PatkiFaszerowana kapusta po ormiańsku to fajna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Inspiracją był tradycyjny przepis z mięsem i ryżem i właśnie taką zapiekaną kapustkę dostaniemy w Armenii
dolcevitainmykitchenChleb orkiszowo konopny z idealnie chrupiącą skórką, miękkim wnętrzem i lekkim orzechowym posmakiem wart jest każdej minuty pracy poświęconej na jego przygotowanie. Długo zachowuje świeżość, jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatrzy części, bo każde z osobna przygotowało dla nas propozycje na pyszne dania i słodkości. Tak więc zaczynamy od przepisów Pani Joli i znajdziemy tutaj propozycje obiadowe, sałatki, zupy. Wszystkie przepisy na wytrawnie. Jest kaczka faszerowana kapustą, zupa cygańska, tort naleśnikowy ze szpinakiem i wiele innych propozycji :-) Po pani Joli przychodzi czas na kuchnię Grzegorza, który swoje propozycje zaczyna
kruche babeczkiMłoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają
Cztery Fajerywtedy powstają najlepsze potrawy Podzielę się z Wami przepisami na pyszne potrawy, które przygotowaliśmy na warsztatach. Może któryś przepis wpadnie Wam w oko i wykorzystacie go w waszej kuchni. Zupa krem z po-grillowych warzyw z chrupiącym chipsem z boczku Składniki: plasterki boczku surowego wędzonego Sokołów grillowane warzywa: cukinia, papryka czerwona, bakłażan 100 g orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku oliwa(...)Dodać wodę oraz oliwę z oliwek, do uzyskania konsystencji kremu. Doprawić solą, pieprzem i octem. Boczek podpiec na patelni, aż zrobi się chrupiący. Zioła zmiksować z oliwą na pastę. Zupę podawać z chipsem z boczku i pastą z ziół Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerk Składniki: suszona wołowina Beef Jerky Sokołów sałata rzymska marchewka zwiędłe rzodkiewki zielone szparagi
Smaki Armine